Magyar-izlandi

2020.11.12. 16:51

Gera Zoltán is tagja lesz este a válogatott szakmai stábjának

Az U21-es válogatott szövetségi edzőjének feladata lesz, hogy segítse Cosimo Inguscio másodedző és a szakmai stáb munkáját a mérkőzés előtt és alatt, hiszen minden kerettagot jól ismer.

Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője is tagja lesz csütörtök este a magyar együttes Marco Rossi szövetségi kapitányt nélkülöző szakmai stábjának az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőn.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Gera feladata lesz, hogy „segítse Cosimo Inguscio másodedző és a szakmai stáb munkáját a mérkőzés előtt és alatt, hiszen minden kerettagot jól ismer, egy részükkel pedig játszott is együtt visszavonulása előtt”.

Emlékeztettek: Marco Rossi koronavírus-fertőzése miatt nem lehet a csapattal, Gera Zoltán pedig 2016-ban még az Eb-n szereplő válogatott játékosa volt. Két évvel ezelőtt vonult vissza, és a csapat másodedzője lett, később pedig a 2021-es, részben hazai rendezésű U21-es Eb-re készülő válogatott szövetségi edzőjévé nevezték ki.

A nemzeti együttes 20.45-től a Puskás Arénában találkozik az izlandi csapattal az Európa-bajnoki pótselejtező döntőjében. A győztes kijut a 2021 nyarára halasztott, részben budapesti rendezésű kontinensviadalra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!