Ország-világ

2020.09.22. 22:27

Egy magyar bokszoló doppingolt, a szövetség szigorú vizsgálatot rendelt el

Az öklöző nevét nem hozták nyilvánosságra.

Egy magyar ökölvívó pozitív doppingmintát adott, amelyet követően a hazai sportági szövetség (MÖSZ) a lehető legszigorúbb vizsgálat lefolytatását rendelte el a keddi elnökségi ülésen.

A MÖSZ tájékoztatása szerint az érintett sportolótól a Magyar Antidopping Csoport (MACS) munkatársai augusztus 18-án egy előre be nem jelentett ellenőrzésen vettek mintát a Madárfészek Akadémián.

„A laborvizsgálat eredményeként a MACS megállapította, hogy a sportoló a felkészülése során tiltott teljesítményfokozó szert használt” – áll a MÖSZ közleményében.

„A MÖSZ a magyar ökölvívás és a magyar sport tisztaságának elkötelezett támogatójaként mélységesen elítéli minden meg nem engedett eszköz használatát, ezért határozatában kinyilvánította, hogy a lehető legszigorúbb vizsgálat lefolytatását rendeli el minden érintett vonatkozásában, amelynek eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogja.”

Az öklöző nevét a szövetség nem hozta nyilvánosságra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!