az érintettek tagadnak

2020.05.03. 23:05

Korrupciós ügybe keveredett Gyárfás Tamás

Korrupciós vádak jelentek meg a német, angol és ausztrál sajtóban az Európai Úszó Szövetség (LEN) tisztségviselői ellen. A LEN visszautasította az állításokat.

Az Európai Úszószövetség három vezetőjét, Gyárfás Tamást, Paolo Barellit és David Sparkst korrupcióval vádolják – közölte a Swimming World Magazine szakportál alapján az Origo.

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung, az angol Sunday Times és az ausztrál Daily Telegraph szerint az egyik érintett vállalat többségi tulajdonosa a szóban forgó LEN-funcionárius, aki két kollégájával (így Gyárfással) aláírta a LEN és az Elevan cég közötti megállapodást a televíziós jogdíjakkal kapcsolatos tanácsadásról.

A több százezer eurós szabálytalanságra a LEN korábbi elnöke, Bartolo Consolo hívta fel a figyelmet, akit egy névtelen levélben tájékoztattak. Consolo 2019. december 27-én tájékoztatta az elnökséget. A LEN vezető testülete (ennek tagja Gyárfás is) egy hónappal később, január 25-én elfogadta Barelli magyarázatát.

A LEN közleményében teljes mértékben elutasította a vádakat. A LEN vezető testületének tagjai egyeztetéseket és ellenőrzéseket követően egyhangúlag egyetértettek abban, hogy a felvetett állításoknak nincs valóságtartalma. A szervezet kiemelte: kiáll valamennyi testülete mellett, amelyek működésük során mindig tiszteletben tartották a jó irányítás elvét és az átlátható működést.

Forrás: Origo, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!