Járvány

2020.04.10. 13:09

Hosnyánszky Norbert: javunkra válhat az olimpia halasztása

Az olimpia, világ- és Európa-bajnok klasszis az M4 Sportnak adott videointerjút.

Norbert HosnyAnszky (HUN), in action during the quarterfinal of the men's water polo match between Hungary and Russia at the 17th FINA World Championships in Budapest. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Olimpik

Fotó: NurPhoto via AFP

Saját pályafutásával kapcsolatban megjegyezte, az idei esztendőt a hazai rendezésű kontinensviadalra és az ötkarikás játékokra tette fel, azzal viszont egyelőre nem foglalkozik, hogy jövőre bekerül-e az együttesbe.

A ZF-Eger 36 éves játékosa – aki tavaly ősszel több mint két év szünet után tért vissza a nemzeti csapatba – társaihoz hasonlóan a jelenlegi helyzetben otthon próbálja meg magát formában tartani, de mint azt elmondta,

mivel a vizes edzéseket nem lehet modellezni, ezért nagyon nehéz lesz az újrakezdés hónapok után.

Hozzátette,

a korábbi években éppen ezért játszott a nyári szünetben a máltai bajnokságban is.

Hosnyánszky Norbert megjegyezte, a Duna Arénában aratott Európa-bajnoki győzelem egy óriási lökést adott neki, a siker után pedig még éhesebb lett és úgy tervezte, az olimpiát is meg kellene nyerni.

Szerinte a mostani válogatott még mindig fiatal, de már most nagyon ütőképes, és az egyéves halasztás a javát szolgálhatja,

ám attól is sok minden függ, hogy mikor kezdhetik újra az edzéseket, versenyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!