Járvány

2020.03.11. 22:25

Sorra mondják le a sporteseményeket

Több esemény elmarad, illetve számos soron következő mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

Az öttusa-szövetség tájékoztatása szerint a péntekre és szombatra kiírt országos bajnokságot és a jövő heti MK-fordulókat nem rendezik meg.

Véget érnek a jégkorong Erste Liga küzdelmei, amelyek az elődöntőknél tartottak.

A sorozat honlapjának beszámolója szerint a párharcok állását és a szezon eredményeit szem előtt tartva a konzultációk nyomán teljes egyetértésben az a döntés született, hogy az Erste Liga bajnokának megosztva az FTC-Telekomot és a Sport Club Csíkszeredát tekintik, bronzérmeseinek pedig a Gyergyói HK-t és az UTE-t. Emellett az idei szezon magyar bajnoka az FTC-Telekom, ezüstérmese az UTE. A bronzérmes a középszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Acélbikák. Az Erste Liga immár a hatodik élvonalbeli bajnokság Európában, amely a járvány miatt kényszerűségből félbeszakad.

A judoinfo szakportál közlése alapján a cselgáncs szövetség április végéig tervezett eseményei közül egyre sem kerül sor.

A Magyar Diáksport Szövetség április 15-ig felfüggesztette a diákolimpia rendszerébe tartozó valamennyi verseny megrendezését.

A Magyar Íjász Szövetség tájékoztatása szerint elmarad a teremíjász országos bajnokság, amelyre jövő hétvégén került volna sor Csömörön.

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata a honlapján tudatta, hogy a Vojvodina elleni szombati SEHA-liga negyeddöntős mérkőzése, valamint a Wisla Plockkal szembeni Bajnokok Ligája-párharcának visszavágója, melyet a negyeddöntőbe jutásért március 28-án játszanak, zárt kapus lesz.

A Magyar Röplabda Szövetség úgy határozott, hogy az összes általa szervezett felnőtt és utánpótlás mérkőzést le fogják bonyolítani a következő időszakban, de mindegyiket nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége bejelentette: csütörtöktől csak zárt kapuk mögött kerülhet sor bajnoki mérkőzésekre.

A Magyar Vízilabda Szövetség bejelentése szerint valamennyi hazai, felnőtt és utánpótlás, országos és regionális bajnoki mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni a sportágban.

Emellett az adott összecsapást megelőző bemelegítés előtt a pályaválasztó félnek kötelessége a részéről biztosított egészségügyi szakember közreműködésével valamennyi sportoló és közreműködő testhőmérsékletének mérése. Ennek kötelező dokumentálása az ellenőri jelentésben kell, hogy megtörténjen, amit az ellenőrnek, az edzőknek és az egészségügyi szakembernek el kell látnia aláírásával. Pozitív eredmény esetén a mérkőzés nem tartható meg.

Elhalasztják a budapesti tenisz Fed Kupa-döntőt

A magyar szövetség (MTSZ) honlapján szerdán megjelent közlemény szerint a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) illetékes csoportja már február eleje óta vizsgálja a koronavírus terjeszkedését és hatásait, folyamatos konzultációt folytatott független egészségügyi és utazási tanácsadókkal, valamint nemzetközi és belföldi hivatalokkal is.

Az ITF bejelentette az eredetileg április 14. és 19. között tervezett Fed Kupa döntő elhalasztását – áll az MTSZ weblapján. A közlés szerint a szervezet felveszi a kapcsolatot azokkal a szurkolókkal, akik már megvették a jegyüket a budapesti döntőre.

Elhalasztják a birkózók budapesti európai kvalifikációs versenyét is

A Magyar Birkózó Szövetség „kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit” – olvasható a szervezet tájékoztatásában.

Az idei kontinentális selejtezők közül az amerikai most kezdődik Ottawában, az európai előtt az ázsiait és az afrikai/óceániait már elhalasztották. Az április végi szófiai utolsó világselejtező a tervek szerint júniusra tolódna, hogy a földrészek előtte megrendezhessék a maguk kvalifikációját. A tavalyi nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő – a magyarok közül Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz Viktor (kötöttfogás, 87 kg), Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) és Sastin Marianna (62 kg) – már kvótát szerzett a tokiói olimpiára.

Zárt kapus lesz a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezője

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a szerdai közleményében kiemeli, hogy az eredeti időpontban, jövő péntektől vasárnapig tartják meg a négycsapatos viadalt.

Kocsis Máté, a szervezet elnöke elmondta, szerdán tárgyaltak a Nemzetközi Kézilabda Szövetség elnökével, Hasszan Musztafával a győri selejtezőről, tekintettel arra, hogy a koronavírus járvány miatt a magyar kormány az egész országra kiterjedő veszélyhelyzetet hirdetett.

A tornáról az első két helyezett szerez kvótát a tokiói nyári olimpiára.

Törölték a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot is

A kanadai egészségügyi hatóság javaslatára törölték az eredetileg hétfőn rajtoló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

A rendezvény házigazdájának kijelölt kanadai Quebec egészségügyi minisztere, Danielle McCann szerdán jelentette be, hogy a helyi hatóság úgy határozott: nem rendezik meg a vb-t.

A világbajnokság hétfőtől vasárnapig tartott volna több mint 200 korcsolyázó – köztük öt magyar színekben induló versenyző – részvételével.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!