Tour de Hongrie

2020.03.05. 12:06

A terepkerékpáros világbajnok csapata is indul a magyar versenyen

Rajthoz áll a májusi országúti kerékpáros körversenyen Mathieu van der Poel gárdája.

A szervezők csütörtöki bejelentése kiemelte: van esély arra, hogy az Alpecin-Fenix prokontinentális csapatának sorában ott lesz a klasszis holland versenyző, aki február elején nagy fölénnyel nyerte a dübendorfi terepkerékpár vb-t, tavaly Európa-bajnok lett hegyikerékpárban, míg 2018-ban az országúti mezőnyversenyben szerzett ezüstérmet a kontinensviadalon.

Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója elmondta:

továbbra is tárgyalnak az Alpecin-Fenix vezérkarával Van der Poel indulásáról, amely attól is függ, hogy a holland kerékpáros idei nagy céljainak megvalósításához illik-e majd a magyar viadal, amelyet május 13. és 17. között rendeznek.

Az idén 861 kilométer össztávú Tour de Hongrie mezőnye

minden eddiginél erősebb lesz, ennek egyik oka, hogy a Tour de Hongrie két nappal azt követően rajtol, hogy Magyarországon rendezik május 9. és 11. között a Giro d'Italia első három szakaszát.

Így az amúgy is Magyarországon tartózkodó World Tour-csapatok szívesen neveztek a magyar körversenyre is.

Tavaly négy prokontinentális istálló vett részt a viadalon, idén ebből a kategóriából immár hat, míg az élvonalat jelentő World Tourból hét csapat jelezte indulási szándékát. A sportág csúcskategóriájából már biztosan tagja a 21 csapatos mezőnynek az Asztana, a Trek-Segafredo, a Peák Barnabással érkező Mitchelton-Scott, a Jumbo-Visma, a CCC, a Bahrain McLaren és az Israel Start-Up Nation is.

A szervezők bejelentése szerint 11 olyan csapat lesz, amely az olasz és a magyar körversenyen is részt vesz. A Tour de Hongrie-n nyolc-nyolc World Tour- és prokontinentális istálló indul, négy kontinentális együttes és a magyar válogatott mellett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!