elismerés

2019.12.22. 08:02

Valter Attila az év legjobb magyar férfi országúti kerékpárosa

Valter idén a CCC fiókcsapata, a Development Team színeiben harmadik lett összetettben a Tour de Hongrie-n, megnyerte a magyar időfutam bajnokságot.

Valter a fiatalok Tour de France-án, a Tour de l'Avenir elnevezésű viadalon szakaszt nyert, míg az idényt a korosztályos versenyzők egynapos lombardiai körversenyén zárta, amelyen negyedik lett.

A következő idényben már a CCC World Tour-csapatában szerepel, és már túl is van első edzőtáborán új társaival. Közös hegyi tréningeken vett részt a szintén friss érkező, az idei Giro d'Italián hegyi szakaszt nyerő orosz Ilnur Zakarinnal, aki Valter elmesélése alapján barátságosan és közvetlenül fogadta, akárcsak a csapat többi sztárja, így a riói olimpiai bajnok belga Greg van Avermaet és a tavaly Európa-bajnok, idén vb-ezüstérmes olasz Matteo Trentin.

Az MTI kérdésére Valter elmondta:

az eddig megszokottnál is profibb körülmények között készülhetett.

A 21 éves kerékpáros elárulta, várhatóan a Tour de la Provence-on kezdi az idényt, az első World Tour-viadala pedig a katalán körverseny lesz a tervek szerint.

Hegyikerékpárban az év magyar bajnokai, Benkó Barbara és Dina Márton kapta a legjobbnak járó elismerés. A pályakerékpárosok közül Borissza Johanna Kitti, Filutás Viktor és Szalontay Sándor is díjat kapott. Utóbbi decemberben kétszer is megdöntötte a 200 méter országos csúcsát. Szalontay előre tekintve elmondta: azzal lenne elégedett, ha a legjobb nyolc közé kerülne a vb-n.

A BMX-eseknél a cross szakágban Naszádos Saba és Zsembery Boldizsár lett a legjobb, míg az ötkarikás programban Tokióban bemutatkozó freestyle szakág 2019-es legjobb magyar képviselője Szepesi Tibor lett.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos felidézte a Tour de Hongrie-n elért jó magyar eredményeket, az országúti kerékpárban szerzett olimpiai kvótát, illetve azt, hogy jövőre Valter mellett Peák Barnabás is a World Tour-sorozatban tekerhet.

„2020 remek évnek ígérkezik, jó eséllyel még az ideinél is messze-messze sikeresebb lehet”

- fogalmazott a politikus, aki azt mondta, a májusi Giro d'Italia Nagy Rajtja Magyarországra irányítja a világ figyelmét, Magyarországét pedig a kerékpározásra.

„Van mit ünnepelnünk. Ezek a kimagasló eredmények, amelyeknek ma örülhetünk, a sok éve megkezdett munka gyümölcsei” – értékelte 2019-et Princzinger Péter, az MKSZ elnöke.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!