Ludogorec - Ferencváros 1-1

2019.12.12. 22:59

Razgradi döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

Döntetlent játszott a Fradi csütörtökön a Ludogorec vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, utolsó fordulójában, így csoportjában a harmadik helyen végezve búcsúzott.

Razgrad, 2019. december 12. Isael Barbosa, az FTC (k) és Cicinho, a Ludogorets játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec - Ferencváros mérkõzésen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A bolgár bajnok Jody Lukoki találatával a 24. percben szerezte meg a vezetést, majd a csereként beállt Nyikolaj Szignyevics az utolsó pillanatban egyenlített. Így a Ludogorec nyolc ponttal zárt másodikként a hozzá hasonlóan továbbjutott spanyol Espanyol mögött, míg

a Ferencváros a magyar pontrekordot beállítva héttel harmadik lett a négyesben a sereghajtó CSZKA Moszkvát megelőzve.

Szerhij Rebrov együttese győzelemmel első magyar csapatként vette volna sikerrel a csoportkört, így viszont – bár a magyar pontrekordot beállította – hétből eddig egyszer sem sikerült túlélni ezt a szakaszt a magyar kluboknak, amelyek 2004 óta egyszer sem élték meg a tavaszt az európai kupasorozatokban.

Tokmac Nguen (k), az FTC játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen a razgradi Ludogorec Arénában
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az El első kieséses fordulójának párosítását hétfőn sorsolják Nyonban.

A győzelmi kényszerben pályára lépő Ferencváros az első perctől támadólag lépett fel, letámadása gyakran hatékonynak bizonyult, de a Ludogorec is vezetett néhány ígéretes támadást.

Ennek ellenére komoly helyzet egyik oldalon se alakult ki, a pontatlan lövéseket a kapusok könnyedén hárították.

A 20. percben a magyar bajnok nem kapott meg egy 11-est, pedig Isael lövése jól láthatóan Cicinho kezén akadt el, néhány perccel később viszont Botka nagy hibáját kihasználva előnybe került a hazai csapat.

A gól nem változtatta meg a játék képét, inkább az FTC irányított, igazán nagy helyzetig viszont továbbra sem jutott, míg a bolgárok csak szórványosan vezettek akciókat, de akkor is a biztonságot szem előtt tartva.

A gólhoz egyértelműen a Ferencváros járt közelebb, egy szögletet követően Frimpong a kapufát találta telibe, majd egy másik sarokrúgás után Boli ollózását védte Ilijev, míg Isael ígéretes helyről elvégzett 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bolgár kaput.

Isael Barbosa, az FTC (k) és Cicinho, a Ludogorets játékosa
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A folytatás első perceiben a Ludogorec akarata érvényesült, de nem sikerült újabb góllal eldöntenie a továbbjutás kérdését. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem.

A Ferencváros azonban pontatlanabbul futballozott, mint az első félidőben, így ritkábban jutott el a hazaiak kapujáig, ráadásul a töredezettebbé váló játék is a hazaiakat segítette.

Amikor mégis sikerült komoly lehetőséget kialakítani, akkor Isael rontott ziccerben. A Ludogorec egyre kevésbé törekedett támadásokra, inkább a biztos labdatartást helyezte előtérbe a számára kedvező eredmény birtokában. A bolgárok terve tökéletesen működött, biztosan őrizték minimális előnyüket, a magyar csapat csak a hosszabbításban tudott nyomást gyakorolni, akkor viszont az utolsó pillanatban legalább az egyenlítés összejött.

Forrás: MTI

Borítókép: Isael Barbosa, az FTC (k) és Cicinho, a Ludogorets játékosa a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec – Ferencváros mérkőzésen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában