gyorsasági motor

2019.11.24. 14:50

Gyári szerződést kaphat Kovács Bálint

A BMW és a Yamaha gyári csapata is szerződést ajánlott Kovács Bálintnak, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosának, aki az idén a német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájának a győztese lett.

A magyar versenyző menedzsmentje arról számolt be, hogy Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa folyamatosan egyeztet a támogatókkal, és a tervek szerint a két ajánlat közül valamelyiket még az idén aláírják.

A BMW és a Yamaha gyári alakulata is egy plusz egy éves megállapodást ajánlott Kovácsnak, aki így 2020-ban az IDM legmagasabb géposztályában, a Superbike-ban állhatna rajthoz, melynek során kilenc versenyhétvégén 18 futamot rendeznek.

Kovács Bálint szombat este, a németországi Reiskirchenben vette át a Suzuki Cup bajnoki címéért járó trófeát, amelyet úgy nyert meg, hogy 208 ponttal végzett az összetett pontverseny élén, míg a német Danny Märtz 198 ponttal zárt másodikként. Kovács az idén 11 futamból haton győzött, kilencszer állt a dobogón, és minden helyszínen az övé volt az első rajtkocka.

„A jövő eddig bíztatóan alakul, mivel az IDM Superbike kategóriájának első és második legerősebb csapata szeretne a soraiban tudni jövőre, és ha sikerül valamelyikhez szerződnöm, az a karrierem szempontjából remek lenne. Ráadásul ismét szintet lépnék, valamint közelebb kerülnék a kitűzött célhoz, a világbajnoki szerepléshez is” – mondta Kovács Bálint.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!