ellenfél

2019.10.03. 09:50

Shane Tusup visszaköltözne Magyarországra

Hosszú Katinka volt edző férje persze nem Budapest szépségei miatt jönne hazánkba.

Hamarosan nem csak egy-egy versenyen nézhet farkasszemet a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és korábbi edző férje, Shane Tusup. Ez akár egy Duna-parti séta vagy egy bevásárlás közben is megtörténhet. Az amerikai ugyanis azt tervezi, hogy hazánkban telepedik le – írta meg a Bors.

Sőt legújabb YouTube-videóját is a fővárosban forgatta, bemutatva Budapest szépségeit, többek között a Parlamentet, a budai Várat és a csillaghegyi uszodát, ahol tanítványai – Bujdosó Zsombor és Ilaria Cusinato – készültek.

Legújabb versenyzője, az ifjúsági olimpiai bajnok és felnőtt Eb-ezüstérmes Szilágyi Liliána „megszerzésével” pedig anyagilag is jól járhat,

ha Olaszországból Budapestre teszi át a székhelyét: visszakerülhet a Ki­emelt Edzői Programba.

A szabályok értelmében a Katinkával elért három olimpiai bajnoki cím után akkor is jár neki a havi 600 ezer és egymillió forint közötti bérezés, ha már nem az Iron Ladyt, hanem „csak” egy válogatott versenyzőt edz Magyarországon. Szóval

ha Tusupot nevezi meg Lilu az edzőjének, és találnak itthoni uszodát, akkor állami juttatásban részesül.

A Bors megtudta, Shane minden követ megmozgat, hogy vízfelületet találjon, Lilu klubjával, a Ferencvárossal is fölvette a kapcsolatot, hogy alkalmazzák edzőként, a tárgyalások azonban megrekedtek. A klub nem kommentálta a dolgot és Lilu edzőváltását sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!