horvát-magyar

2019.10.10. 09:01

Modric: ha nem koncentrálunk, büntetnek a magyarok

Zlatko Dalic szövetségi kapitány és Luka Modric csapatkapitány is nagy tisztelettel beszélt a magyar csapatról.

Luka Modric of Croatia competes for the ball with Adam Nagy of Hungary during the Hungary and Croatia European Qualifying match at Groupama stadium on March 24, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Robert Szaniszló

„Fontos, hogy jól kezdjük a mérkőzést, mint Wales és Szlovákia ellen, mert akkor általában jól is végződik.

A magyar csapat megmutatta erejét Budapesten, bebizonyította, hogy ha nem koncentrálunk százszázalékosan, akkor azt megbünteti”

- mondta a Real Madrid aranylabdás játékmestere, aki kijelentette, mindenképpen nyerni akarnak, mert csak győzelemmel várhatnák megnyugtató pozícióból a hátralévő két mérkőzésüket.

A 34 éves futballista szerint a csoportból minden rivális ellen nehéz volt futballozni, nem szeretné egyik ellenfelet sem kiemelni.

„Nagyon örülünk, hogy újra Splitben játszunk, legjobb emlékem innen egy másik Eb-selejtező, amikor Georgia ellen hátrányról sikerült fordítani a szurkolók biztatásának is köszönhetően. Reméljük, csütörtökön is hasonló hangulat lesz” – utalt Modric a visszatérésre, ugyanis legutóbb 2015 nyarán léptek pályára a horvátok a Poljud Stadionban, ráadásul az akkori, olaszok elleni zárt kapus találkozó nem múlt el botrány nélkül, mivel akkor a vandálok horogkeresztet égettek a gyepszőnyegbe.

Modric kifejtette, sérülése már a múlté és hamarosan teljesen formába is lendül, reményei szerint a magyarok ellen is sikerül betalálnia, mint hétvégén a klubcsapatában. Hozzátette, nincs rajta nyomás, pozitívan áll a találkozóhoz. Ígérete szerint mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják a közönséget és megszerezzék a győzelmet.

A szakvezető hangsúlyozta, nagyon tisztelik a magyarokat, de nem kíván az ellenfél hiányzóival foglalkozni, csak saját tanítványainak játéka érdekli.

„Jó atmoszférára számítok, de a legfontosabb, hogy ésszel játsszunk, ne szívvel. Éppen ezért a szurkolókat is arra kérem, ne legyenek türelmetlenek, ha nem szerzünk azonnal gólt, mivel türelmes játékot várok az együttestől”

- fogalmazott Dalic, akinek különösen sokat jelent a spliti visszatérés, mert a helyi Hajdukban futballozott. A tréner reményei szerint csapata képes lesz erőt meríteni abból az atmoszférából, amit majd a közönség teremt.

Az Eb-selejtezőcsoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott csütörtökön 20.45-től a vb-ezüstérmes horvátok vendége lesz a spliti Poljud Stadionban. A nemzeti együttes hátránya egy pont az éllovas riválissal szemben, míg Szlovákia jobb egymás elleni eredményével előzi meg. Az ötösből – melynek még Wales és a sereghajtó Azerbajdzsán tagja – az első kettő jut ki a 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten sorra kerülő kontinensviadalra. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

Forrás: MTI

Borítókép: Modric Nagy és Kalmár között még a márciusi selejtezőn a Groupamában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában