Komolyzene

2020.12.03. 08:27

Online követhetők a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjei

Decembertől online követhetők a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjei, az első virtuális előadás csütörtökön látható a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Kristóf Réka szoprán énekel a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén a tizedik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest) a kaposvári református templomban 2019. augusztus 14-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A koncertek professzionális technikai stáb segítségével, streaming szolgáltatás formájában követhetők a zenekar Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és weboldalán közölte az együttes szerdán.

A téli koncertdömpinget Szegeden indítja a zenekar Járdányi Pál Szimfonietta című művével. Az Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző idén lenne 100 éves, és nem mellesleg Lukácsházi Györgynek, a zenekar csellistájának nagyapja. Az előadáson Beethoven és Liszt művei is megszólalnak, megemlékezve a legendák idei 250. és közelgő 210. születési évfordulójáról.

A szegedi koncert szólistája Szokolay Ádám, aki a nemzetközi kitekintésű Bartók Világversenyen tavaly első helyezésével nyerte el a lehetőséget, hogy felléphessen a zenekarral. A zongorista Liszt Ferenc Malédiction című zongoraversenyét adja elő vonószenekari kísérettel.

Az előadás élő közvetítése a Filharmónia Magyarország hivatalos Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és Vimeo-felületén lesz elérhető csütörtökön 19 órai kezdettel, a közvetítés linkjét a Liszt Ferenc Kamarazenekar is megosztja közösségimédia-felületein.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar az évad első bérletes koncertjével pénteken 19.30-kor a Zeneakadémia színpadjáról jelentkezik. Dvorak Szerenádját és Vivaldi ikonikus darabját, a Négy évszakot Baráti Kristóf hegedűművész közreműködésével adják elő a zenészek.

Borítókép: Kristóf Réka szoprán énekel a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén a tizedik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest) a kaposvári református templomban 2019. augusztus 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában