Könnyűzene

2023.04.29. 23:27

Véget ért a verseny: megvan A Dal 2023 győztese (videó)

A Duna dalválasztójának győztese „Az Év Dala 2023” címmel járó lemezfelvétel és a videoklip készítése mellett tízmillió forinttal építheti tovább zenei karrierjét, valamint „Az Év”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala” elismerését is megkapja – írja a hirado.hu.

A győztes Titán együttes Éjféli járat című dalát adja elő A Dal 2023 televíziós show-műsor döntőjében, az eredményhirdetés után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. április 29-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A Titán nyerte meg A Dal 2023-t, az Éjféli járat lett az év magyar slágere. A döntő nyolc versenyzőjét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kísérte.

Szebényi Dániel a Vigasztalóval, az EVERFLASH a metálos hangzású Édenkertjével, a Roy Galeri a karibi Boldog vagy című dalával, Mocskonyi Dörgő Most is ott a partonnal, Panka és Kristóf népzenei elemekkel tűzdelt szerzeménye, a Nincsen semmi boldogságommal; Szekeres András lírai dalával, Az ősszel; a Titán az Éjféli járattal; valamint a közönségkedvenc QUACK a swinges Akkor issal mérettette meg magát a döntőben.

A Duna nagyszabású élő showműsorának 12. évadában ezúttal is a magyar zenéké volt a főszerep. A döntős produkciók a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében hangoztak el. A zsűri, Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter pontszámaival Panka és Kristófot, Szekeres Andrást, a Titánt és Szeberényi Dánielt juttatta a legjobb négy közé. A végső döntés az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében volt.

A nyertes megkapta „Az Év Dala 2023” elismerést, emellett a tízmillió forint pénzjutalmat, amelyet a zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat. Az előadóval a közmédia egy éven belül egy maximum tíz dalból álló lemezt és közülük egy zeneszámhoz videóklipet is készít. 

A döntőbe jutott mind a nyolc fellépő részesült zenei pályájára fordítható támogatásban. A legjobb négy között végzett másik három produkció előadója 5-5 millió forinttal, a további négy finalista: QUACK, EVERFLASH, Mocskonyi Dörgő és a Roy Galeri 1-1 millió forinttal építheti tovább zenei karrierjét.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában