Kedves figurák

2022.09.02. 17:00

Mazsolát és Tádét ábrázoló bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta

A Mesehősök bélyegsorozat részeként Mazsola és Tádé sorszámozott alkalmi bélyegblokkot bocsátott ki a Magyar Posta, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) együttműködésben.

A Mesehősök sorozatban megjelent bélyegeket Weisenburger István tervezte.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A bélyegek kibocsátása alkalmából tartott rendezvényen, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai székházában Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója felidézte, hogy a Magyar Posta és az MTVA együttműködésében már a negyedik alkalmi bélyegblokk jelenik meg a Mesehősök sorozatban. 

A Mazsola és Tádé a negyedik bélyegblokk  a Mesehősök sorozatban
Fotós: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Hozzátette, hogy  

a Mazsola és Tádé című sorozat Bálint Ágnes munkásságának egyik ékköve.

Hangsúlyozta, hogy a közmédia ma is kiemelt figyelmet fordít a gyerektartalmakra: olyan műsorokat szeretne gyártani, amelyek nemcsak lefoglalják, szórakoztatják a gyerekeket, hanem mondanivalójuk is van.

Büszkék vagyunk arra, hogy folytatni tudtuk a nagy múltra visszatekintő bábműfaj hazai műveinek sorát az M2 gyermekcsatorna által tavaly bemutatott Rozmaring kunyhóval, amelyben az alkotók a hagyományokat ötvözték a modern vizuális megoldásokkal, környezetbarát díszletben

 – jegyezte meg.

A Bálint Ágnes által írt Mazsola-sorozat 1963-ban került képernyőre, majd 1969-ben a Mazsola és Tádé című sorozattal folytatódott. A mese rögtön a nézők szívébe lopta magát, rengeteg képeslap érkezett a Szabadság térre 

- emlékeztetett Papp Dániel, hozzátéve, hogy 

unikális és míves bélyegblokk készült a sorozat főhőseiről.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke emlékeztetett arra, hogy a Mesehősök bélyegsorozatban eddig a Frakk, a macskák réme, a Süsü, a sárkány, majd a Kukori és Kotkoda főhőseiről készültek alkalmi blokkok.

A Weisenburger István által tervezett Mazsola és Tádé bélyegblokk címletein a sorozat három főszereplője látható, a keretrajzon pedig a tökház és néhány további szereplő is megjelenik. Az alkalmi borítékon, születésének 100. évfordulója alkalmából Bálint Ágnes látható, amint éppen Mazsola figurájával bábozik.

Hegmanné Nemes Sára felhívta a figyelmet a keretrajzban elhelyezett QR-kódra, amelyet beolvasva a sorozat eddig megjelent bélyegeire, a bemutatott mesékre, alkotóikra vonatkozó információk érhetők el.

Az 50 ezer példányban készült Mazsola és Tádé bélyegblokk péntektől érhető el, a bábsorozat pedig a bélyegblokk forgalomba bocsátásának alkalmából az M2 Gyerekcsatornára is visszatér.


  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában