Élő hagyomány

2022.08.12. 07:24

Erdélyben is fellép a Duna Művészegyüttes

Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásával Erdélyben és Csehországban is vendégszerepel a Duna Művészegyüttes.

Jelenet a Duna Művészegyüttes Szerelmünk, Kalotaszeg című táncestjéből

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az együttes vasárnap a Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján, augusztus 15-én Székesfehérváron, 17-én a százhalombattai Summerfest Nemzetközi Folklórfesztiválon, 25-én a csehországi Brno városban lép fel.

Az idén 65 éves fennállását ünneplő Duna Művészegyüttes célja, hogy a néptáncot a műfaj megszokott színpadi kereteiből kiemelve autentikus, innovatív és modern táncszínházi előadásokat hozzon létre 

- közölte a Duna Művészegyüttes. 

Ennek jegyében készült el 2018-ban a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadás, amely megidézi Kalotaszeg tájegységének jellemző vonásait, a kivételes és a világon egyedi viselet- és táncbéli gazdagságát. 

A táncszínházi produkcióban közreműködik Berecz István "Örökös Aranysarkantyús" táncos, koreográfus, Navratil Andrea Liszt Ferenc-díjas népdalénekes és Kacsó Hanga Borbála Junior Prima-díjas népdalénekes. Egyes előadásokon kalotaszegi adatközlő zenészek is színpadra lépnek.

A 65 éves jubileumra a Duna Művészegyüttes Emlékeink 65 címmel albumot adott ki, valamint őszre új bemutatóval készülnek a Duna balladái - táncok és imák a Duna mentén címmel.

Rövid betekintés a Szerelmünk, Kalotaszeg című előadásba:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában