Összművészeti fesztivál

2022.06.11. 06:47

Tizedik alkalommal ad otthont Eger a Kaláka Fesztiválnak

Június 23. és 26. között tizedik alkalommal ad otthont Eger a Kaláka Fesztiválnak, amelynek vezérelve ezúttal is a sokszínűség lesz - közölte az idén 42. alkalommal megrendezendő fesztivál művészeti vezetője a programokat beharangozó sajtótájékoztatón.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja kiemelte: a programok nagy többségének ismét az egri Érsekkert biztosít helyszínt, a június 23-i fesztiválnyitó verskoncertet azonban Noszvajon, a De la Motte-kastélyban adja Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával, Rackaláka címmel, míg június 25-én Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Pál apostol című előadását a Barátok templomában tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők.   

Emlékeztetett arra, hogy 

a Kaláka összművészeti fesztivál, mely a gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal várja a látogatókat. A középpontban a folkzene, illetve világzene és az irodalom áll, de más műfajok képviselői is helyet kapnak a programban.

Idén először lép fel a 30Y, a Bohemian Betyars és Müller Péter Sziámi, emellett a műsortervben a Söndörgő, a Budapest Klezmer Band, a Sebő-együttes, valamint a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band fellépése is szerepel.   

Gryllus Dániel szerint ezúttal is kiemelten figyelnek a gyerekekre: a négynapos eseményen belül kifejezetten rájuk szabott Gyerekfesztiválon szombat és vasárnap délelőtt nekik szóló koncertek, meseelőadások, játszóházak szórakoztatják őket.

Itt muzsikál majd a Belvárosi Betyárok, a Kolompos, a Kaláka és Gryllus Vilmos, de Écsi Gyöngyi és Danny Bain mesejátéka is önfeledt kikapcsolódást ígér számukra. Emellett kipróbálhatják a bábjáték-automatát, a Csupa-Csoda interaktív játszóteret és fotózkodhatnak Kádár Ferkó fotószínházában - sorolta.   

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fesztiválhoz kapcsolódóan egy Gárdonyi Géza, Bródy Sándor és Kányádi Sándor előtt fejet hajtó zenés emléksétát követően Halmos Béla-emlékkiállítás nyílik. A Bródy Sándor Megyei Könyvtár pedig a seregszemle alkalmából indítja útjára Gárdonyi 100 című vándorkiállítását, amely az író kevesek által ismert vonásait, alkotásait, a vele kapcsolatos érdekességek egész sorát vonultatja fel.   

A fesztivált méltatva Minczér Gábor, Eger alpolgármestere úgy fogalmazott: a megyeszékhely önkormányzatának támogatását is élvező Kaláka a város egyik meghatározó, egyben hiánypótló kulturális eseménye, mely minden korosztálynak és érdeklődési körű látogatónak színvonalas, érdekes programokat kínál. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a következő években is folytatódhat a szervezők és Eger értékteremtő együttműködése.

Borítókép: a Kaláka együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában