Június közepén

2022.05.28. 07:00

Több mint száz program várja a látogatókat a III. IpolyFeszten

Június 10. és 12. között, tíz településen száznál is több ingyenes programmal várják a szervezők a látogatókat a III. IpolyFeszten.

Rétvári Bence, az esemény fővédnöke, a fesztiválnak otthont adó települések országgyűlési képviselője az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az első alkalommal 2019-ben megrendezett összművészeti fesztivál idén is a környékbeli települések, helyi közösségek, civilek, művészek összefogásával valósul meg.   

A fesztivál fontos céljának nevezte, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsa a táj szépségére, kulturális értékeire, az Ipoly két oldalán élők összetartozására.   

Kiemelte: mivel a térség az ország egyik legritkábban lakott térsége, ezért a Börzsönybe látogatóknak a programokon természetközeli élményben lehet része.   

A fesztivál vendégeit a könnyű- és komolyzenei koncertek mellett hagyományőrző és sportprogramokkal, túravezetéssel várják. 

A Börzsöny és vidéke kulturális értékeit bemutató fesztiválhoz idén 10 település, Szob, Ipolydamásd, Kemence, Márianosztra, Vámosmikola, Perőcsény, Kóspallag, Letkés és Ipolyvisk csatlakozott.     

A rendezvény megnyitója június 10-én pénteken lesz Kemencén, a katolikus templomban, ahol a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar ad koncertet Sándor Bence vezényletével. A fesztiválon fellép Bogányi Gergely zongoraművész és koncertet ad a Csík Zenekar is.   

A könnyűzenei programban szerepel mások mellett Nagy Feró és a Beatrice, valamint az Ocho Macho együttes is.   

A fesztivál idején a települések között fesztiválbusz üzemel. A rendezvénysorozat teljes programja a fesztivál honlapján érhető el (www.ipolyfeszt.hu).

Borítókép: illusztráció

Címkék#Ipolyfeszt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában