Az én emlékhelyem

2022.04.12. 12:22

Videós pályázatra várják középiskolások és felnőttek jelentkezését

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes alkotások készítői emlékhelyek által felajánlott nyereményeket kapnak.

Az Én emlékhelyem címmel videós pályázatot indított a Nemzeti Örökség Intézete, a NÖRI a 21 nemzeti és 55 történelmi emlékhely népszerűsítésére. A pályázatok benyújtási határideje április 30.

A középiskolás és felnőtt korosztály számára meghirdetett pályázatra 3 kategóriában, imázsfilmekkel, ismeretterjesztő filmekkel és Tik-Tok videó jellegű rövidebb alkotásokkal lehet jelentkezni. Olyan videókat várnak, amelyek a pályázók legkedvesebb helyszíneit mutatják be egyéni látásmóddal.

A szakmai zsűri által kiválasztott nyertes alkotások készítői az emlékhelyek által felajánlott nyereményeket kapják. Eredményhirdetés az Emlékhelyek Napján, május 14-én lesz, ekkor a nyertes filmeket is levetítik a közönségnek. Mindkét korosztályban közönségdíjat is kiosztanak, a közönség szavazatait május 2-től várja a NÖRI Facebook-oldalán.

A pályázat célja, hogy a fiatalok felkeressék azokat az emlékhelyeket, amelyek személyes élmény vagy történelmi tanulmányaik alapján közel állnak hozzájuk és saját képi megfogalmazásukban mutassák be, miért érdekes vagy fontos számukra ez a helyszín. A pályázat részletei a NÖRI honlapján érhetőek el.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában