Világhírű hegedűművész

2022.02.08. 06:10

Kelemen Barnabás idén ötször lép fel az amszterdami Concertgebouw színpadán

A Kossuth-díjas művész a csaknem háromezer fős Concertgebouw nagytermében lép kétszer is színpadra a Holland Kamarazenekar élén.

Kelemen Barnabás Kossuth-, Bartók–Pásztory-, Prima díjas hegedűművész, a Fesztivál Akadémia Budapest egyik alapítója idén ötször lép fel az amszterdami Concertgebouw színpadán, hétfőn pedig a londoni Wigmore Hallban hallhatja a közönség.

Kelemen Barnabás a Wigmore Hallban Nicolas Altstaedt csellóművész betegsége miatt Bartók Szólószonátájával és Brahms d-moll szonátájával ugrik be Ashley Wass, a Menuhin School igazgatójának oldalán.

A hegedűművész márciusban a csaknem háromezer fős Concertgebouw nagytermében lép kétszer is színpadra a Holland Kamarazenekar élén. Szeptemberben Fischer Ivánnal adják elő ugyanitt Bartók Béla I. hegedűversenyét a Concertgebouw Zenekarral két alkalommal, majd decemberben Nicolas Altstaedt csellóművész és Alexander Longuich zongoraművész partnereként Kodály duóját és Dvorák Dumky trióját szólaltatják meg.

London után szerdán a Zeneakadémia Nagytermében az Anima Musicae zenekarral közösen lép színpadra, majd február 20-án a Pesti Vigadóban találkozhat vele a közönség a Concerto Budapest szólistájaként a Magyar Kincsek sorozatban.

Borítókép: MTI / Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában