Jubileumi néptáncgála

2022.02.09. 06:15

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Nagyvárad Táncegyüttes

A táncegyüttes jelenlegi és egykori alkotói lépnek színpadra, felelevenítve az elmúlt 20 év legjelentősebb koreográfiáit.

Ünnepi hétvégét tart fennállásának 20. évfordulója alkalmából a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese, amely Partium egyetlen hivatásos népi és kortárstánc társulata. Az ünnepi hétvégét február 12. és 13. között tartják, a jubileumi programok között néptáncgála, előadás, koncert és könyvbemutató is szerepel.

Az évfordulós események nyitónapján, február 12-én a színház előcsarnokában mutatják be a táncegyüttes első 2 évtizedének emblematikus pillanatait megörökítő jubileumi albumot.

Ezt követően a nosztalgiáé a főszerep, hiszen egy rendhagyó néptáncgálán a táncegyüttes jelenlegi és egykori alkotói lépnek színpadra, felelevenítve az elmúlt 20 év legjelentősebb koreográfiáit. A táncgálát követően a Nagyvárad Táncegyüttes 2021-ben bemutatott Katonaének című előadását láthatja a közönség.

Február 13-án Kézről kézre címmel népzenei koncert lesz a Szigligeti Színház nagytermében. Ezen a koncerten a Nagyvárad Táncegyüttessel közreműködő zenészek lépnek színpadra. A jubileumi eseményeken a magyar táncélet kiválóságai is részt vesznek, köztük Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője, Lőrinc Katalin táncművész és pedagógus, valamint Szalay Tamás, a Magyar Táncművészek Szövetségének titkára.

A 2 napos ünnepségsorozat teljes időtartama alatt látogatható a Nagyvárad Táncegyüttes múltját megidéző kiállítás, ugyanakkor bemutatkozik a Miklós-család viseletkészítő műhelye, a Zsuzska Folksufnija is.

Borítókép: Facebook / @NagyvaradTancegyuttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában