Világraszóló magyarok

2022.02.05. 10:10

Február 15-én nyílik meg az Álmok Álmodói 20 a Millenárison

A kiállítás legfőbb célja a tudomány világának népszerűsítése és a fiatalok inspirálása közérthető, látványos, szórakoztató formában.

Álmok Álmodói 20 − Világraszóló magyarok, világformáló találmányok című kiállítással ünnepli a Millenáris a tudományos mérföldkövekhez kapcsolódó magyar hozzájárulásokat. A február 15-én megnyíló látványos, interaktív tárlat közel 600 magyar géniusz találmányát mutatja be. A jegyvásárlás február elején indult, a kiállítás pedig egész évben látogatható lesz a Széna tértől pár perc sétára található Millenáris Nagycsarnokában.

A közel 6 ezer négyzetméteres területen a tárlat 6+1 tudományterületet dolgoz fel, ezek a mobilitás, az orvoslás, az ipar, az agrárium, az infokommunikáció, a tér tudománya és a hely szelleme. 

A kiállítás legfőbb célja a tudomány világának népszerűsítése és a fiatalok inspirálása közérthető, látványos, szórakoztató formában. A kiállítás közel másfél kilométernyi látogatói útvonalán folyamatosan váltják egymást az interaktív elemek. Sétálhatunk egy óriási agyban, ahol játékosan ismerkedhetünk meg az idegrendszer működésével, repülőgépbe szállhatunk, ahol a felhők között tanulmányozhatjuk a legjelentősebb hazai repülőmérnökök történetét, a Marson kalandozhatunk VR-szemüvegben vagy éppen a Hold felszínéről csodálhatjuk meg a Földet, ami egy izgalmas dómvetítést rejt magában.

A történelem során bármikor és bármilyen területen tudtunk innovatív megoldást adni. A legaktuálisabb példa erre Karikó Katalin, akit szintén bemutat a kiállítás. Nem is gondolnánk, hogy a minket körülvevő világban, a hétköznapokban mennyi mindenben van magyar hozzájárulás, mi magyarok mennyi mindent adtunk a világnak

– mondta Dankó Virág, a kiállítást megvalósító Millenáris ügyvezető igazgatója.  

A kiállítás február 15-től a hét minden napján látogatható, 6 éves korig ingyenes. A családi jegy 2 felnőtt és egy gyermek számára biztosít kedvezményes belépést, de elérhető kiegészítő gyermek-napijegy, illetve senior napijegy is a nagyszülők számára.

Jegyet az esemény honlapján lehet vásárolni.

Borítóképen Rubik Ernő, a róla elnevezett kocka feltalálója (MTI / Beliczay László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában