Itt a lehetőség!

2022.02.22. 14:01

Elindult a nevezés a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

A jelentkezők hat kategóriában adhatják be a nevezésüket.

A rendezvény alapítói 2004-ben azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta minden évben hagyományos díjátadó keretében választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar operatőröket - emlékeztet a szervezők közleménye.

   

Mint felidézik, Romwalter Béla és Romwalter Judit, a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny alapítói Novák Emillel, a HSC Stábiskola igazgatójával a 2004-ben Novák Emil által alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték át a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról.

   

Az áprilisra meghirdetett versenyre a 2021-ben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban várják a jelentkezéseket március 10-ig a https://cinematographerawards.hu honlapon.

Borítókép: Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr tárlatvezetést tart Fényképezte Zsigmond Vilmos címmel megnyílt fotókiállításán a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban (Lumú) 2015. április 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában