Örök illúzióért törekvő lelkünk

2022.02.12. 08:05

A szerelmesek napján indul a Várkert Irodalom Aposztróf sorozata

A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, akár levelei elevenednek meg szerelmeik szemszögéből.

Február 14-én, hétfőn este 7 órakor, a szerelmesek napján indul a Várkert Irodalom Aposztróf sorozatának 2022-es évada a Várkert Bazárban. Ismét a közönség kedvencével készülnek, az irodalmi, beszélgetős programok sorában 10. alkalommal rendezik meg az Irodalmi szerelmek estet.

Ez minden alkalommal különleges esemény, ahol a magyar klasszikus és kortárs irodalmi élet nagyjai kicsit más oldalukról mutatkoznak be.

Ezeken az alkalmakon ugyanis a versek, regények, lírai, prózai alkotások mellett az élet, a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek, egy alkotó élet pillanatai kerülnek középpontba. A felolvasószínházban az írók, költők saját szövegei, akár levelei elevenednek meg, mi pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgálják.

Az est fókuszába ezúttal a századforduló magyar irodalmának három kultikus alkotója, Tersánszky Józsi Jenő, Bródy Sándor és Karinthy Frigyes kerül.

Az eseményen közreműködik Fráter Zoltán irodalomtörténész, Tenki Réka Jászai Mari-díjas színművész, Hevér Gábor színművész és Juhász Anna irodalmár, szerkesztő.

További információ a Várkert Bazár honlapján található.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában