Magyar Betlehem

2021.11.14. 15:00

Professzionális alkotóknak hirdettek pályázatot

A Józsa Judit Művészeti Alapítvány Magyar Betlehem címmel betlehemes jelenet, Szent Család, karácsonyi ünnepkör tematikával nyílt képző-, nép- és iparművészeti pályázatot hirdet kizárólag professzionális alkotóknak.

Olyan magyarországi és határon túli magyar képző-, ipar- és népművészek, népi iparművészek kiállításra kész alkotásait várják, akik az ősi magyar díszítőművészet néprajzi motívumkincséből merítve, annak forma-, szín- és tárgyi világából ihletődve, azt felhasználva alkotásaikban a magyar hagyományokat és népszokásokat követik. A pályázatra olyan alkotók műveit is várják, akik a magyar hagyományokat napjaink igényeivel ötvözve „újraálmodott” műveket hoznak létre.

Hímzett vagy szőtt textil, vert csipke, grafika, akvarell, pasztell-, olajfestmény, kollázs, tűzzománc, kerámia, terrakotta, porcelán, üveg, festett fa, fafaragás, csontfaragás, bőr, bronz, termések, gyökerek segítségével készült alkotással is nevezhetnek az alkotók. Bizonyos esetekben elvárás a természetes anyaghasználat. A kétdimenziós művekre (képek, domborművek, reliefek) elvárás, hogy a mű a kiállítóterekben használt acélsodrony klipjére függeszthető legyen, a háromdimenziós térbeli alkotásokra viszont nincs méretbeli megkötés.

A szakmai zsűri döntése alapján a kiállításra méltó művekből 2021. december 7. és 2022. január 31. között tárlat nyílik a budapesti Józsa Judit Galéria (Városház u. 1.) patinás kiállítótermében. Beküldési határidő: november 30., 18 óra. Bővebb információk a www.jozsajudit.hu honlapon találhatók.g

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában