Karácsonyi melódiák

2021.11.24. 08:45

Különleges adventi koncertre készül a Budapesti Filharmóniai Társaság

A karácsonyi műsorban szerepel Tartini, Gluck, Vivaldi, Corelli, Csajkovszkij, illetve Duke Ellington darabja is.

Karácsonyi melódiák a barokktól a jazzig című adventi koncertre várja az érdeklődőket november 28-án, vasárnap a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a Várkert Bazárban, a Rendezvényteremben.

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának zenészeivel és Mona Dániel zenetörténész könnyed történetmesélésével november 28-án a látogatók betekinthetnek a régmúlt karácsonyaiba a Várkert Bazárban.

A karácsonyi készülődés kezdete egyre korábbra tolódik.

Azok a zeneszerzők, akikre ma emberfeletti alkotókként tekintünk, régen rendelésre komponáltak, például karácsonyi műveket.

A Diótörőben táncoló édességeket a 19. századi közönség vágyakozva nézte, mert akkoriban csak a legtehetősebbek engedhették meg maguknak, hogy minőségi kávét, teát, édességet vegyenek.

Ugyan Csajkovszkij dallamait sosem lehet megunni, de kíváncsiak rá, mi történik akkor, ha Duke Ellington hozzányúl ezekhez a csillagszóró illatú melódiákhoz? Mi a boldog lelkek titka? Mitől szerelmes a brácsa? Hogyan zajlott és legfőképp hogyan szólt egy karácsony évszázadokkal ezelőtt?

További információk a műsorral kapcsolatban a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának honlapján és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában