bor, mámor, Somló

2021.10.14. 10:00

Szombaton rendezik meg az idei Somlói Juhfark Ünnepet

A Somlói borvidék ikonikus szőlőfajtája, a juhfark válogatott tételeit vonultatja fel szombaton a somlói Tornai Pincészetben a tizenhét helyi borászat részvételével meghirdetett 6. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.

A Somló egész világon egyedülálló, vulkanikus terroirját a juhfark jeleníti meg a legtökéletesebben. Az eredmény egy sokarcú, a könnyedtől a testesig minden stílusban utánozhatatlan, komplex ízvilágú bor – hangsúlyozzák a szervezők közleményükben.

A Somlói Juhfark Ünnepen résztvevő borászok ezúttal is többkörös előkóstolón választották ki azokat a borokat, amelyek a legszebben mutatják meg ezt az egyedien ásványos ízvilágot, és így méltók a közös bemutatkozásra.

A nagy sétálókóstolón 17 termelőtől 28 tétel bizonyítja, hogy a juhfark minden borstílusban magas minőségű borokat produkál.

A Somló-hegyen idén is indul buszos dűlőtúra, amelynek során az érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. A Tornai Pincészet nemzetközi díjnyertes boraiból rendez vertikális juhfarkkóstolót Tornai Tamás tulajdonos vezetésével, Mészáros Gabriella borakadémikus pedig A sajtok világa és a juhfark címmel tart interaktív gasztrokóstolót.

Mint a szervezők közölték, idén is indítanak buszjáratot Budapestről, a környéken megszállók pedig ingyenes transzferszolgáltatást vehetnek igénybe.

A Somlói Juhfark Ünnep részletes programja a Tornai Pincészet honlapján érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában