művészi környezetvédelem

2021.10.09. 16:03

Strasbourgban nyílt kiállítás Máté Bence természetfotóiból

A nagyszabású, több mint 600 fotóból álló és 70 ezer LED izzóval megvilágított kiállítást hat héten keresztül, november 10-ig tekintheti meg a közönség.

Budapest, 2019. szeptember 18. Máté Bence természetfotós, a World Press Photo-díj természetfotó kategóriájának első helyezettje Túlélési ösztön című győztes fotója előtt a World Press Photo 2019 pályázat nyertes képeiből rendezett kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. szeptember 18-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Máté Bence természetfotóiból nyílt kiállítás kedd este a strasbourgi Katedrális téren az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának 2021 májusától novemberig tartó magyar elnökségéhez kapcsolódóan.

A nagyszabású, több mint 600 fotóból álló és 70 ezer LED izzóval megvilágított kiállítást hat héten keresztül, november 10-ig tekintheti meg a közönség – olvasható a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkársága MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Mint írják, a szabadtéri tárlatot Schőberl Márton, a KKM kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, kiemelve, hogy a magyar elnökség egyik prioritása a környezetvédelem, Máté Bence képei pedig a művészet nyelvén hívják fel a figyelmet ennek a témának a fontosságára.

A magyar ET-elnökség kulturális megjelenésének fontos célja a magyar kultúra sokszínűségének, értékeinek bemutatása. Így a félév során a természetfotók mellett előtérbe kerül a magyar zene, film és dizájn is, a programsorozatot a Magyar Állami Népi Együttes kárpát-medencei táncokat bemutató előadása zárja.

Máté Bence az első magyar, aki 2010-ben elnyerte a fotózás Oscar-díjaként számon tartott a Wildlife Photographer of the Year (Az Év Természetfotósa) díjat, és eddig az egyetlen olyan fotós a világon, aki ifjúsági és felnőtt mezőnyben is fődíjat tudott nyerni.

Borítókép: Máté Bence természetfotós, a World Press Photo-díj természetfotó kategóriájának első helyezettje Túlélési ösztön című győztes fotója előtt a World Press Photo 2019 pályázat nyertes képeiből rendezett kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban 2019. szeptember 18-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában