Könyvajánló gyerekeknek

2021.10.08. 18:30

Mesés színező jelent meg régi országgyűléseink helyszínéről, a Királydombról

Három, a legendás helyszínhez kapcsolódó történet kapott helyet a kötetben.

BDA

Forrás: patriotak.hu

„Miközben gyermekeinket célba vette a globális tudatipar, mi, Patrióták nem feledhetjük, hogy a nemzeti identitás átadása is a legfiatalabb korosztályok megszólításával lehetséges. Ebben nyújt kiváló segítséget A Királydomb meséi című gyermekeknek szóló rendhagyó színezőkönyv, amely az I. Királyfesztre jelent meg” – írja a kiadó, a Magyar Patrióták Közössége (Patrióták).

Mint ismert, a szervezet javaslatára nemzeti emlékhellyé nyilvánított budapesti Királydombon nagy sikerű családbarát hagyományőrző fesztivált tartottak szeptember közepén. A középkort megidéző kétnapos forgatagon mintegy négyezren vettek részt, ami bebizonyította, hogy a rákosmezei Királydomb újra felkerült a nemzeti emlékezet térképére.

A nagyalakú kötetben három, a legendás helyszínhez kapcsolódó történet kapott helyet Hunyadi János kormányzó és Mátyás király megválasztásáról, valamint a rákosi végzésről. E „mesék” elröpítenek a király- és kormányzóválasztások idejébe, a legkisebbek számára is betekintést engedve dicsőséges történelmünk egy-egy szeletébe. Mindemellett a gyerekek kiszínezhetik a kötetben Mátyás királyt vagy magát a nagy törökverő Hunyadit is vitézei körében.

A Királydomb meséit Bökös Borbála nagyváradi írónő jegyzi, akinek már számos népszerű történelmi tárgyú könyve jelent meg az utóbbi években, gondoljunk csak a Sárkányos Rend-trilógiára vagy a Chiara című díjnyertes regényére, amelyről nemrég mi is írtunk.

A színezőt a Magyar Patrióták Közössége honlapján lehet megrendelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában