premier

2021.09.16. 08:00

II. Miklós cártól Szurmay Sándorig: kezdi az évadot az Udvari Kamaraszínház

Az őszi évadban két új színművész is színpadra lép az Udvari Kamaraszínház tagjaként, pénteken mindjárt premierrel kezdenek.

Forrás: Udvari Kamaraszínház

Fotó: Andrási Ariel

Új műsorhoz új férfi kell: Juhász Károly színművész, akit sokan leginkább a Kossuth Rádió hangjaként ismernek, a Tizenkilenc című előadásban II. Miklós orosz cár és báró Lehár Antal szerepét alakítja. Az előadás rendezője: Andrási Attila Jászai Mari-díjas.

Jantyik Csaba színészként és rendezőként is bemutatkozik az Udvari Kamaraszínháznál. A Tizennyolc című előadásban Szurmay Sándor alezredes szerepét vette át. Emellett játszik majd A vörös Pimpernelben, amit Szigeti Réka alkalmazott színpadra és Krizsik Alfonz rendezte, valamint A király és a szűz című új előadásban is, melyek próbái javában folynak. Ez utóbbi, kétszereplős darabot novemberben mutatják be. Az előadást Jantyik rendezi (ő maga is szerepel a produkcióban). Pozsgai Zsolt drámájának érdekessége, hogy IV. Béláról szól, és megidézi az izgalmas történelmi korszakot.

A társulat gazdag szeptemberi programmal várja a nézőket:

szeptember 17-én lesz Pozsgai Zsolt Zergetánc című darabjának hivatalos bemutatója,

szeptember 23-án a Tizenkilenc című előadást tűzik műsorra, 27-én a Mátyás és Janus következik, majd a sort a Tizennyolc zárja, szeptember 30-án.

Részletes program ITT tekinthető meg.

Borítókép: Jantyik Csaba (jobbra) és Kálló Béla

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában