Különleges moziélmény

2021.09.18. 11:30

Idén is megtartják a rövid filmek hosszú napját

A rendezvényen barátságos környezetben beszélgethetnek a nézők a filmesekkel és a szakmai zsűrivel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót Veszprémben. A rövidfilmes fesztiválra október 4-ig lehet nevezni. A rendezvény jó bemutatkozási lehetőség a hazai és határon túli alkotóknak, akik a vetítések után közvetlen visszacsatolást kapnak munkájukról. Ezenkívül a közönség is bepillanthat a filmkészítés kulisszái mögé.

A fesztiválra való nevezés, az elmúlt évekhez hasonlóan, nem túl szigorú. A feltételek szerint a filmek lehetőleg ne legyenek 15 percnél hosszabbak. Tematikában és műfajban viszont nincs megkötés, ahogyan nevezési díj sincs. A versenyprogramba bekerülő filmekről szakmai zsűri dönt.

Az idei találkozót a tervek szerint november 6-án tartják meg a veszprémi Expresszó Klubban.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely Veszprém egyik különleges kulturális programja. A fesztiválon a hazai és határon túli amatőr és független filmesek már 2005 óta bizonyítják, hogy egy jó történetet nem csak sok millió dolláros robbanásokkal, autósüldözéssel és szilikon domborulatokkal lehet elmesélni.

Az elmúlt években debütált alkotók közül ma már többen megbecsült tagjai a hazai mozgóképes szakmának.

A legelső Pannonfílingen a zsűri tagjai Felhősi István, Fenyvesi Ottó és Sára Sándor voltak. Az eltelt években rajtuk kívül is rengeteg neves szakember fordult meg a zsűriben, például M. Tóth Géza, Áfrány Gábor, Szajki Péter, Trócsányi Gergely, Vadócz Péter, Réz András, Buvári Tamás, Farkas Franciska, Krámer György, Pálfi György, Ujj Mészáros Károly, András Ferenc, Vranik Roland és Can Togay.

A fesztivál részleteiről és a nevezésről bővebben a rendezvény honlapján lehet olvasni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában