szeptember 4-éig

2021.08.27. 10:55

Tizenöt helyszínen várják a látogatókat a nyíregyházi Vidor Fesztiválon

A kilencnapos rendezvény helyszínein és a köztereken mutatványosok, élőszobrok és artisták szórakoztatják az érdeklődőket, a Vidor faluban pedig gasztronómiai élvezeteknek hódolhatnak a látogatók.

Tizenöt helyszínen várják színházi előadásokkal, koncertekkel és irodalmi rendezvényekkel az érdeklődőket a pénteken kezdődő nyíregyházi Vidor Fesztiválon.

A szeptember 4-éig tartó kulturális seregszemle központi helyszíne a Kossuth tér és a Móricz Zsigmond Színház lesz: a belváros szívében tizennégy koncertet és két színházi előadást, a kőszínházban pedig a magyarországi színházak legkedveltebb vígjátékait és komédiáit láthatja majd a közönség.

A fesztivál hivatalos honlapján, a www.vidor.eu oldalon olvasható információk szerint a belvárosi nagyszínpad előtti, elkerített térre csak karszalaggal lehet belépni, amelyet előzetes regisztráció után, védettségi igazolvánnyal lehet igényelni az erre kijelölt regisztrációs pontokon.

A nagyszínpadi koncerteken, valamint a védettségi igazolvány nélkül is látogatható Vidor-kertben a könnyűzenei élet ismert formációi lépnek színpadra, a világzenei vonulatot horvát-portugál, argentin-francia, osztrák, görög, burkina faso-i együttesek és előadók képviselik.

A korábbi évhez hasonlóan lesz lovas színház, de a programokba bekapcsolják a szabadtéri színpadot, a Bencs-villát, a nemrég elkészült színháztörténeti múzeumot és pódiumszínpadot is. A hagyományoknak megfelelően megtartják az ingyenes Kossuth téri filmvetítéseket. A fesztivált irodalmi események, bábelőadások színesítik.

A kilencnapos rendezvény helyszínein és a köztereken mutatványosok, élőszobrok és artisták szórakoztatják az érdeklődőket, a Vidor faluban pedig gasztronómiai élvezeteknek hódolhatnak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában