Programajánló

2021.08.07. 08:41

Romkoncert címmel indul sorozat Magyarország történelmi helyszínein

Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa koncertsorozatának első előadásán Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós lépnek fel.

Irodalmi koncertsorozat indul Veszprémben augusztus végén. A rendezvény a kolostor, templom, kápolna és várromok környezetét tölti meg élettel. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozat első előadását augusztus 22-én tartják.

Varga Richárd, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kulturális projektmenedzsere elmondta, hogy a programsorozat első állomásaként Beck Zoltán énekes és dalszerző, valamint Vecsei H. Miklós színművész szerzői estjét hallhatják az érdeklődők a Margit-romoknál. A Kártyajáték című előadáson tíz kártyalapot húznak ki a pakliból, melyek mindegyikéhez egy-egy történet, dal vagy vers kapcsolódik. Így az est témáját és hangulatát a kihúzott kártyák alakítják majd.

Szávai Viktória színművésznő és G. Szabó Hunor énekes, dalszerző Sárkánylehelet című előadását szeptember 12-én tartják majd a Betekints-völgyben lévő Jezsuita templomrom szomszédságában. Az esten Weöres Sándor műveiből készült összeállítást hallhatnak a látogatók.

A Romkoncert-sorozat jövőre és 2023-ban is folytatódik a Balaton-felvidék történelmi romjainak közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában