Tehetséggondozás

2021.08.11. 16:01

Fiatal zenészek mutatkozhatnak be a Nemzetközi Kürt Akadémián

Idén a mintegy 60 jelentkezőből összesen 32 kürtös szerepelhet az eseményen.

Augusztus 14. és 22. között immár hatodik alkalommal szervezik meg Balatonfüreden a Nemzetközi Kürt Akadémiát. A rendezvényhez osztrák, szlovén, német, holland, spanyol és mexikói zenészek is csatlakoztak.

A kurzus művészeti vezetője Zempléni Szabolcs, a hamburgi Zeneművészeti Főiskola kürt professzora elmondta, hogy két korcsoportban zajlik a képzés. A mesterkurzuson 17-28 éves korig 24, a fiatal korosztály kurzusán 12-16 éves korig 8 résztvevője lesz az eseménynek. A kurzus tanárai Christian-Friedrich Dallmann, Zempléni Szabolcs, Takács Miklós, Saar Berger, Szőke Zoltán és Borbíró Máté lesznek, a korrepetitor szerepére pedig Akiko Nikamit választották ki. Az akadémia minden napjára szerveznek egyéni órákat. Ezenkívül beosztás szerint zongorás próbákat, illetve kamaraegyüttes-próbákat is tartanak majd.

Az évente megrendezett eseménynek a Balatonfüredi Református Általános Iskola és a Ferencsik János Zeneiskola ad otthont. A programot hangszerkészítő mesterek kiállításai és előadásai kísérik. A kiállított hangszereket és tartozékokat lehet majd tesztelni, továbbá az érdeklődők részt vehetnek hangszerészek bemutató előadásain és a natúrkürtkurzuson is.

Az akadémia nyitóhangversenyén a kurzus tanárai mellett fellép Kristóf Réka énekes, a Virtuózok tehetségkutató egykori győztese, valamint Ránki Fülöp zongoraművész.

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Művészeti Akadémia és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Jeunesses Musicales Hungary szervezésében jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában