indulj el

2021.07.01. 07:25

Népdal adta az alapot Szakács Gergő új dalához

Az „Indulj el” az énekes első idei szóló megjelenése. A szám a címadó népdalra épül, a témája az ember és a természet egymásra találása. A dal az Aktív Magyarország nyári, szintén Indulj el címet viselő kampányának fő eszköze, amellyel Magyarország legszebb tájaira, és a természetjárás örömére hívják fel a figyelmet.

Forrás: Youtube

„Magamtól sosem jutott volna eszembe egy népdalhoz nyúlni, de kifejezetten izgalmas folyamat volt. Örülök, hogy egymásra találtunk a dallal és a koncepcióval.” – mondta Gergő.

A népdal-átdolgozás ötlete az Aktív Magyarország csapatához köthető, az „Indulj el” a nyári aktív turisztikai kampányuk fő eleme.

„Magamnak érzem a kampány célját, mivel kiskorom óta járom a természetet, és az életem szerves részének tartom a túrázást”

- mondta a kampányról az énekes.

Az „Indulj el” egy hosszabb szünet után jelent meg. „Januárban kezdtünk el dolgozni a dalon Somogyvári Dániellel, ennyi ideig még nem készült megjelenés!

Büszkék vagyunk a végeredményre, szerintünk ez az eddigi legkiforrottabb projektünk”

- mondta az énekes.

A számhoz készült videó Gergő eddigi legnagyobb volumenű produkciója lett, amely hatalmas stábbal, több helyszínen forgott. A nagyszabású videót Emil Goodman rendezte. „Ahogy írtam a dalt, megjelent előttem a kép, ahogy egy égő ház előtt állok.

A szám azzal az óriási feszültséggel indul, hogy ki akarok szabadulni a hétköznapok indusztriális mókuskerekéből, ezt szerettem volna képileg is érzékeltetni”

- mondta Gergő. A tűz végül egy égő ajtókeret képében jelent meg a klipben, amely a természet bejárása és megismerése mellett egy globálisabb üzenettel záródik: „Fogadjuk el egymást, legyen az idegen vagy ismerős.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában