tiétek a cirkusz!

2021.07.25. 16:14

Cirkuszpedagógiai programok a Művészetek Völgye fesztiválon

A résztvevők egyszerre kapnak készségfejlesztést és ismeretbővítést.

Forrás: Fővárosi Nagycirkusz

Fotó: Urbán Ádám

Kapolcson, a Művészetek Völgye fesztiválon a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) ArtPorta udvarában, a Kalapos Kertben Tiétek a cirkusz! – beavatás a cirkuszművészetbe címmel július 30-tól augusztus 1-ig, 11 és 13 óra között tartanak cirkuszi edukációs- és múzeumpedagógiai foglalkozást a Fővárosi Nagycirkusz szakemberei, melynek koordinátora Sándor András cirkuszpedagógus – tájékoztatta portálunkat a Fővárosi Nagycirkusz.

A résztvevők egyszerre kapnak készségfejlesztést, ismeretbővítést és megismerkednek a cirkuszművészet üzeneteivel, mint például a bizalom, a csapatmunka, az egyensúly vagy a kitartás. Az érdeklődők különböző cirkuszi zsánereket próbálhatnak ki, betartva a biztonsági óvintézkedéseket.

A bohóctréfákról a Baross Imre Artistaképző Intézet bohóc osztályában idén végzett Mucsi Gergely és Simon Mimi összeszokott párosa gondoskodik, akik interaktív bohóc játékokkal szórakoztatják a közönséget.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ fenntartásában működő Magyar Cirkuszművészeti Múzeum munkatársai – Joó Emese főmuzeológus, Szonday Szandra muzeológus – három izgalmas programmal készülnek a fesztivál látogatói számára.

Alapozásként az érdeklődők rejtélyes rekvizitek (cirkuszi kellékek) nyomába eredhetnek. A résztvevőknek ki kell találni, hogy mire használják az artistaművészek a piedesztálra állított eszközöket.

A következő múzeumpedagógiai feladat animációs videókból összeállított kvízkérdések megválaszolásából áll, amelyek összekapcsolják a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a MANK 2020. évi Cirkusz / Művészet / Alkotás című nyílt alkotóművészeti pályázatára készített alkotásokat a cirkuszmúzeum anyagával.

A harmadik feladat egy izgalmas műalkotás-elemzés lesz, amelyben meg kell fejteni a kortárs műalkotások cirkuszi üzeneteit. Az elemzésre kerülő műalkotások a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ múzeumi gyűjteményébe került legizgalmasabb darabjaiból kerülnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában