Legenda

2021.07.30. 12:45

Az egész zenei világ gyászolja a legendás énekest, Juan de Dios Venturát

Venturát sokan a merengue legnagyobbjának tartották.

Forrás: Facebook / Johnny Ventura

Szívrohamban hunyt el a legendás dominikai merengue-énekes, Juan de Dios Ventura. A 81 éves zenész halálát szerdán jelentették be. A gyászra való tekintettel Luis Abinader dominikai elnök háromnapos munkaszünetet rendelt el.

A merengue dal és tánc pedig Dominikában született, így mélyen összefonódott a dominikaiak nemzeti identitásával.

Ma minden dominikai gyászol, de biztosak vagyunk benne, hogy az ő művészi öröksége nemzedékről nemzedékre megmarad – nyilatkozta a dominikai elnök.

Ventura, aki egy rádiós verseny megnyerésével vált híressé az 1950-es években. Több mint öt évtizedet felölelő pályafutása alatt 105 albumot készített. Legismertebb slágerei közé tartozik a Merenguero Hasta la Tambora és a Patacon Pisao című dal. Egy ideig a főváros, Santo Domingo polgármestere is volt, ahol a köznyelvben El Caballo Mayor néven emlegették.

A zenédért és örökségedért, a mosolyodért és példádért, és azért, hogy minden reggel felöltözöltél egy fellépéshez, és megtanítottál minket arra, hogy mi a merengue, köszönettel tartozom, Don Johnny – búcsúzott a legendától egy Twitter bejegyzésben a híres dominikai zenész, Juan Luis Guerra is.

Juan de Dios Venturáról a latin zenei világ minden táján megemlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában