A zene mindenkié

2021.05.16. 22:16

Indulnak az élő koncertek a Fonó nagytermében

A koncertekre a belépéshez a megvásárolt jegy mellett érvényes védettségi igazolvány és arcképes igazolvány szükséges

Indulnak az élő koncertek a Fonó Budai Zeneházban. Májusban a Cimbaliband, a Chalaban, a Balázs Elemér Group és a Branka trió is játszik ültetett közönség előtt, a járványügyi szabályoknak megfelelően.

Május 21-én a Chalaban koncertjével nyit ki a nagyterem a közönség előtt. A zenekart Said Tichiti marokkói zenész alapította, a formáció a marokkói zenét a közép-európai, a balkáni és a cigány stílus zenei hagyományaival ötvözi – közölte a Fonó Budai Zeneház.

A Cimbaliband május 22-én élőben is bemutatja decemberben megjelent Gipsy Fushion című lemezét, amelyen Horváth Alexandra és az Ungár Balázs által vezetett zenekar közös zenei anyaga hallható. A lemez olyan dalok feldolgozásait tartalmazza, amelyeket a múltban népszerű roma énekesnők és zenészek adtak elő. Az eseményt online streamelik is, arra szintén váltható belépőjegy.

Magyar Bori lesz a vendég a Balázs Elemér Group hosszú idő után első élő koncertjén május 28-án. Magyarország egyik legnépszerűbb dzsesszzenekara tavaly ünnepelte 20. születésnapját Celebration 20&10 című albumával, mostani műsorában magyar népdalok szólalnak meg.

Május 29-én a Branka trió lép a Fonó színpadára Félig egészen című produkciójával. Vendég lesz Varga Veronika (ének, bőgő) és Babcsán Bence (szaxofon, klarinét). A projekt célja, hogy a zenén keresztül hidat képezzen olyan látszólag egymástól távol álló fogalmak, mint régi-új, hagyományos-modern, ismert-ismeretlen, fél-egész, egység-kettősség, valamint a magyar és a szerb kultúra között.

A koncertekre a belépéshez a megvásárolt jegy mellett érvényes védettségi igazolvány és arcképes igazolvány szükséges. A maszkviselés a Fonó területén beltéren kötelező, kivéve a vendéglátóegységet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában