A művészet világnapja

2021.04.15. 17:27

Virtuális Roadshow-ra hív a Mozaik Múzeumtúra

A következő hetekben öt különféle tematikában ismerheti meg a közönség a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét.

Virtuális Roadshow állomásokon kínált programokkal folytatódik a tavaly elindított Mozaik Múzeumtúra digitális rendezvénysorozat: a művészet világnapja alkalmából csütörtökön különféle művészeti alkotásokat és képviselőit ismerhetik meg az érdeklődők – közölték a program szervezői csütörtökön.

A következő hetekben öt különféle tematikában ismerheti meg a közönség a hazai és a határon túli magyar gyűjteménnyel rendelkező múzeumok és programpalettájuk sokszínűségét – olvasható a szervezők tájékoztatójában.

Az április 15-iki művészet világnapja alkalmából elsőként különféle művészeti alkotásokat, a művészet sokszínűségét mutatják be, kiállítások mellett fotográfiai és zenei kitekintők segítségével.

A művészet világnapjának célja, hogy segítse a művészet fejlődését, terjesztését bemutatva sokszínűségét. A jeles nap Mexikó és Törökország kezdeményezésére, a tagállamok egyhangú támogatásával került az UNESCO által ünnepelt napok közé, az április 15-iki dátum apropója Leonardo da Vinci (1452-1519) születésének a napja.

A szervezők tájékoztatása szerint a következő hetekben még négy tematikával készülnek, legközelebb az irodalmi múzeumokról lesz szó.

A kiállításokat, videókat a www.virtualismozaikmuzeumtura.hu weboldalon lehet megtekinteni, az oldalon a korábbi digitális rendezvények is elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában