minifesztivál

2021.04.22. 12:30

Táncos különkiadással jelentkezik idén a PLACCC Fesztivál

A szervezők tájékoztatása szerint az eseményen kiemelt hangsúlyt fektetnek a művészek és a közönség biztonságára.

Budapest, 2019. szeptember 3. Egy táncos a köztéri és helyszínspecifikus mûvészeti alkotásokat bemutató nemzetközi PLACCC fesztivál nyitóeseményén a Ferenciek tere metróaluljárójában 2019. szeptember 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az ember és a természet kapcsolatát feldolgozó PLACCC Dance nevű táncos különkiadással jelentkezik idén a PLACCC Fesztivál: áprilistól júliusig olyan projektet láthat a közönség, amelyeket valamilyen módon a jelenlegi járványhelyzet ihletett – közölték a szervezők.

A szervezők tájékoztatása szerint az eseményen kiemelt hangsúlyt fektetnek a művészek és a közönség biztonságára.

A programok április 24-én a brit Thor Mcintyre-Burnie és a PLACCC Fesztivállal rendszeresen együttműködő Ivanyos Ambrus (MeetLab) Resonance című alkotásának bemutatójával kezdődőnek az online térben. A két egymásra épülő szakaszból álló projekt első fázisában a művészek egy online bejárható audiosétára invitálják a közönséget a Hunyadi tér digitálisan megalkotott 3D terében. A második szakaszra szeptember elején kerül sor, amikor a hanginstalláció a fizikai térben is látogatható lesz.

A tervek szerint május 27. és július 2. között jelentkezik a PLACCC Dance rendezvénysorozat. A táncművészetre fókuszáló minifesztiválon kizárólag magyar alkotók vesznek részt.

Mészáros Máté A távolság mechanikája című előadása a térrel való kísérletezésen alapul, Stern Lili fiatal koreográfus (a Bethlen Téri Színházzal együttműködésben bemutatott) NOWstalgy című produkcióját podcast formájában teszi elérhetővé a közönség számára.

Horváth Brigitta Franciaországban élő magyar koreográfus-táncos Left behind című előadása a buto technikából és a third landscape (az ember által elhagyott és a természet által visszahódított területek) esztétikájából inspirálódik. A Ziggurat Project Unplugged című, hibrid műfajú kültéri produkciójának inspirációja a sziklamászás.

A Hollow művészcsoport (Szeri Viktor, Páll Tamás és Muskovics Gyula) Summit című, 2019-es előadásának köztéri verziója, valamint Thury Zita pályakezdő koreográfus produkciója is szerepel a programban.

A PLACCC Dance programjainak helyszínei és pontos időpontjai a következő hetekben véglegesednek. Aktuális információk elérhetők a www.placcc.hu oldalon és az esemény Facebook-oldalán.

Borítókép: Egy táncos a köztéri és helyszínspecifikus művészeti alkotásokat bemutató nemzetközi PLACCC fesztivál nyitóeseményén a Ferenciek tere metróaluljárójában 2019. szeptember 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában