támogatják az egészségügyet

2021.03.20. 18:28

Picasso, Miro és Banksy alkotásai is szerepelnek a Christie's londoni árverésén

Pablo Picasso, Joan Miró és Banksy alkotásaira is lehet majd licitálni a Christie's március 23-i 20. századi árverésein Londonban.

Az 55 kikiáltási tételt felvonultató aukció bevételének egy részét a brit közegészségügyi szolgálat (NHS) kapja, az árverés a szolgálatban dolgozók előtt is tiszteleg

– közölte az árverezőház.

Picasso nyakláncot viselő aktot ábrázoló, Femme nue couchée au collier című festményét előzetesen 9-15 millió fontra (3,8-6,4 milliárd forintra) értékelték, Femme assise dans un fauteuil noir (Fekete fotelben ülő nő) című portréját pedig 6-9 millió fontra (2,5-3,8 milliárd forintra).

Jean-Michel Basquiat önarcképe, Amedeo Modigliani Portrait du photographe Dilewski (Dilewski fotográfus portréja) című portréja és Andy Warhol Three Self-Portraits (Három önarckép) című festménye is az aukció tételei között van.

A brit graffitiművész, Banksy Game Changer című alkotása, amelyen egy kisfiú szuperhősök helyett egy ápolónőbabával játszik, 2,5-3,5 millió fontért (1-1,5 milliárd forintért) is elkelhet a szakértők szerint. A festményt a személyét titokban tartó művész a southamptoni Egyetemi Kórház falán helyezte el, az árverés után egy reprodukció kerül a helyére. A kép bevételét az NHS kapja.

A Christie's ugyancsak március 23-án tartja a szürrealista művészek alkotásaiból rendezett aukcióját. A 27 tételt tartalmazó árverés egyik fénypontja Rene Magritte Le mois des vendanges (Aratási hónap) című festménye lesz, amelyért 10-15 millió fontot (4,2-6,4 milliárd forintot) várnak, és Joan Miró Peinture (Festmény) című képe, amelyet előzetesen 9-14 millió fontra (3,8-6 milliárd forintra) becsültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában