premier

2021.03.01. 17:14

Kortárs román darabot mutat be a nagyváradi Szigligeti Társulat

A produkció egy megtörtént esetet dolgoz fel.

Gianina Carbunariu román drámaíró A tigris című darabját mutatja be szombaton a nagyváradi Szigligeti Színház Szigligeti Társulata Tóth Tünde rendezésében – közölte az erdélyi teátrum.

A produkció egy megtörtént esetet dolgoz fel a kortárs román drámaírás kiemelkedő alakjára, Gianina Carbunariura jellemző humorral és iróniával.

2011. december 13-án a nagyszebeni állatkertből az etetője gondatlansága miatt elszabadult egy tigris. Az állat órákig csatangolt a városban, míg a rendőrökből, vadászokból és állatkerti gondozókból álló csapat bekerítette és lelőtte altatóinjekcióval.

Carbunariu áldokumentum-színházi drámájában a Mihaela nevű nősténytigris városi portyájáról a város közösségének különböző tagjai beszélnek sajátos nézőpontjukból. Így a dráma a kortárs európai és romániai társadalom működésének keresztmetszetét nyújtja.

A darabválasztásról Tóth Tünde rendező elmondta, hogy a szöveget a Színház folyóirat internetes portálján olvasta először, és azonnal megfogta egyrészt a darab szerkezete, másrészt az éles társadalomkritikája, harmadrészt pedig az, hogy nagyon sok lehetőséget nyújt a színészeknek. Hozzátette: laza asszociációk füzére az előadás, a burleszk és az abszurd között lavíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában