Krasznahorkai Balázs

2021.01.15. 14:00

Magyar film világpremierjét tartják a Goai Nemzetközi Filmfesztiválon

Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában.

Panaji is getting decked up for the upcoming 51st International film festival of India (IFFI), set to be held in Goa from January 16th till 24th, on January 13, 2021. The Times Of India/Rajtilak Naik

Forrás: The Times Of India

Fotó: Rajtilak Naik

A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásként elismert indiai filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt a szokásos novemberi időpont helyett január 16. és 24. között rendezik meg – olvasható a Magyar Nemzeti Filmintézet (NFI) közleményében.

Krasznahorkai Balázs filmje a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket.

A Hasadék című film apa-fiú története, egy magashegyi tájakon játszódó dráma, amely a balladák hangulatát idézi meg.

A történetben az erdélyi származású magyar orvos édesapja temetésére tér vissza Budapestről szülőföldjére, a Máramarosi-havasok közé. Hazatérésekor találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

A főszereplő Molnár Levente,

mellette a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak.

A Hasadék operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatókönyvet Krasznahorkai Balázs, Lengyel Balázs és Lovas Balázs írta, a vágó Politzer Péter, a zeneszerző Fügedi László, a hangmester Zányi Tamás volt. Az NFI támogatásával az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék idén tavasszal, a Budapest Film forgalmazásában kerül a mozikba.

Borítókép: előkészületek a filmfesztiválra, The Times Of India/Rajtilak Naik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában