szigorítás

2020.11.12. 19:53

Online tartja kortárs árverését a Virág Judit Galéria

A szombat esti árverésen a galéria honlapján történő regisztráció útján lehet részt venni és licitálni.

A járványügyi intézkedések szigorítása miatt online tartja kortárs árverést szombaton a Virág Judit Galéria.

A szombat esti árverésen a galéria honlapján történő regisztráció útján lehet részt venni és licitálni – közölte a Virág Judit Galéria az MTI-vel.

A háború utáni és kortárs magyar alkotásokat felvonultató aukción egyebek mellett Reigl Judit, Fajó Imre, Lakner László és Sarkadi Péter alkotásaira licitálhatnak az érdeklődők.

Reigl Judit, az egyik legsikeresebb magyar származású kortárs művész idén nyáron hunyt el Franciaországban. Az aukción 15 millió forintos kikiáltási árról induló, Gomolygás, Csavarás, Oszlop, Fény című alkotásának párdarabjai a Centre Pompidouban és a Musée d'Art Modern de la Ville de Paris-ban találhatóak.

Lakner László 1969-es önálló kiállításának központi darabjai közé tartozott a Rózsák (1969) című, huszonöt darabból álló festménysorozata. Az aukción a rózsasorozat négy képtáblából álló változatára lehet licitálni 12 millió forintos kikiáltási árról indulva. Sarkadi Péter Ars Poetica, „Jaj cica...” című képének kikiáltási ára pedig 3 millió forint.

Mind ezek mellett elárverezik Keserü Ilona, Konkoly Gyula, Fajó János és Nádler István műveit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában