Ország-világ

2020.08.14. 19:45

Plácido Domingót látta vendégül Kásler Miklós (videó)

A világhírű operaénekes, Plácido Domingo volt Kásler Miklós miniszter vendége – derül ki a tárcavezető Facebook-oldalára feltöltött videóból. A találkozón a komolyzene támogatása mellett Puskás Öcsi is szóba került.

Magyarországra érkezett Plácido Domingo, hogy az Állami Operaház zenekarával közös lemezt vegyen fel – írja a Magyar Nemzet. A világhírű operaénekest Kásler Miklós fogadta. Az emberi erőforrások miniszterének hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videó szerint az egyórás találkozón abban állapodtak meg a felek, hogy a pandémia lefutása után fokozott intenzitással folytatják a magyar komolyzene támogatását, nemzetközi elismertségének növelését.

„Ez az alkalom lehetőséget adott rá, hogy megbeszéljük a Virtuózok idei programját, a visegrádi négyek részvételét, a versenysorozat nemzetközivé tételének módjait”

– ismertette a tárcavezető, hozzátéve: nagyvonalú felajánlás volt, hogy a mester fia elvállalta a V4V sorozat szignáljának megírását.

A videóban a miniszter arról is mesél, hogy Domingo kedvenc futballistája Puskás Öcsi volt, ezért egy olyan futball-labdát adott emlékbe az operaénekesnek, amin Puskás aláírása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában