Az ország bölcsője

2020.08.18. 17:33

Folytatódnak a székesfehérvári Árpád-ház Program fejlesztései

2,2 milliárd forint jut rá – közölte kedden Vargha Tamás fideszes országgyűlési képviselőre, az Árpád-ház Programért felelős kormánybiztosra hivatkozva Székesfehérvár önkormányzata.

Székesfehérvár, 2020. június 12. A fehérvári jognak emléket állító Országalma Székesfehérvár belvárosában, a Városház téren 2020. június 12-én. Az 1943-ban felavatott vörösmárvány díszkút Ohmann Béla szobrászmûvész alkotása. MTI/Cseke Csilla

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

A politikus közösségi oldalán azt írta, hogy a kormány döntése értelmében mostantól a város rendelkezésére áll a forrás, amellyel a program részeként megvalósuló, „Az ország bölcsője” című, kiemelt székesfehérvári alprogram első szakasza lezárható.

A döntésnek köszönhetően befejeződhetnek az Ideiglenes Bazilikatörténeti Kiállítótér és Látogatóközpont kivitelezési munkálatai az egykori Köztársaság Moziban, és megvalósulhat az Aranybulla-emlékmű és környezete méltó helyreállítása. A kormányhatározat értelmében a látogatóközpont kivitelezési munkálataira 1,5 milliárd, a Aranybulla-emlékműre 650 millió forintot kapott a város.

Borítókép: Az Országalma nevű emlékmű Székesfehérvár belvárosában, a Városház téren 2020. június 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában