Elismerés

2020.08.17. 17:52

Állami kitüntetéseket adtak át a Pesti Vigadóban

Március 15. alkalmából adományozott állami kitüntetéseket adott át az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára hétfőn a budapesti Vigadóban.

Gerber Pál, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara Vizuális Nevelési Tanszékének adjunktusa (b) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Schanda Tamástól, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkárától a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A koronavírus-járvány miatt mostanra halasztott díjátadón Schanda Tamás kiemelte, hogy

a munka becsülete Magyarországon és Közép-Európában még mindig a legnagyobb érték, a jól végzett munka ugyanis hazafiság.

Az államtitkár 73 kitüntetést és elismerést adott át, tízen vették át a Magyar Bronz, tizen a Magyar Ezüst és huszan a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, 16-an részesültek a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, 17-en pedig Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetésben.

Ez az ünnepség nemcsak a kitüntettek nagyszerű munkájának állami elismerése, hanem valójában egyben nemzeti seregszemle azok körében, akik részt vesznek nemzedékünk nagy feladatában, az országépítésben

hangsúlyozta, és megemlítette, hogy a kitüntetettek a magyar innováció derékhadához tartoznak.

Példát mutattak elhivatottságból, mintát adtak munkabírásból, és sajátosan magas mércét állítottak fel szakmájukban, elkötelezettségük ezért példa lehet minden magyar ember számára mondta.

Schanda Tamás emlékeztetett arra, hogy öt hónapja Magyarországot is elérte a koronavírus, védekezésre kényszerült az ország.

Mint annyiszor a magyar történelemben, nem mi hoztunk magunkra a bajt, jött az magától, Magyarország azonban jól vizsgázott, és sikeresen vette az első akadályokat

jegyezte meg.

Kitért arra is, hogy a koronavírus a kormány tízéves munkájának eredményeit sodorta veszélybe.

Tíz éve a csőd széléről hozták vissza az országot, munkaalapú és családbarát Magyarországot építettek, ennek köszönhetően soha nem látott szintet ért el a foglalkoztatás 2020 elején és rekordalacsony volt a munkanélküliség. Az év elején már 850 ezerrel több ember dolgozott az országban, mint 2010-ben közölte.

Az elmúlt évtizedben a foglalkoztatási ráta 54 százalékról 70 százalék fölé emelkedett, a munkanélküliség ráta pedig 12 százalékról 3,5 százalékra csökkent.

A magyar vállalkozások erősödtek, és nagy terveket szőttek, ebbe a sikerszériába csapott bele a vírus fogalmazott Schanda Tamás.

A járvány rávilágított arra is, hogy annak a gazdaságnak erősebb az ellenállóképessége, amely önálló és saját gazdaságpolitikát folytat, ennek sarokköve a munkaalapú gazdaság. Ezért a legfontosabb vezérfonal a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, amelyet a kormány programjaival támogat fűzte hozzá.

Borítókép: Gerber Pál, Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kara Vizuális Nevelési Tanszékének adjunktusa (b) átveszi a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést Schanda Tamástól, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkárától a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 17-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában