határtalanul

2020.08.17. 07:39

A játékokról szól a hosszú hétvége a szentendrei Skanzenben

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum logikai játékokkal, ügyességi feladatokkal, koncertekkel és kézműves programokkal is várja a látogatókat.

Szentendre, 2019. június 1. Látogatók a Kisalföld népi építészetét bemutató épületeknél az ötvenkét éve megnyitott Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén. Balra a Szilsárkányból származó kovácsműhely. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva a játékokról szól az augusztus 20-i hosszú hétvége a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, amely logikai játékokkal, ügyességi feladatokkal, koncertekkel és kézműves programokkal is várja a látogatókat.

A látogatókat augusztus 20. és 23. között olyan játékok várják, amelyekkel fizikai és szellemi határaikat tehetik próbára. A portákon logikai játékokat és játékos feladatokat, a réten sport- és csapatjátékokat próbálhatnak ki, valamint az 1920-as évek játékait is megismerhetik – közölte az intézmény az MTI-vel.

A programkínálatban szerepel egyebek mellett ugróiskola, twister, röplabda, tollaslabda, erőpróba és interaktív bábszínház, a foglalkozásokon szélforgót, körtemuzsikát és röppentyűt készíthetnek a résztvevők.

Élő történelmi jelenetek mutatják be, hogy milyen közvetlen hatással volt a trianoni békediktátum az emberek mindennapjaira. A közönség három korabeli szereplő – a kárpátaljai menekült vasutas, a felvidéki magyar kisnemes és a határmenti csempész – új élethelyzetébe nyerhet betekintést.

Augusztus 20-án Szalóki Ági Áll előttem egy virágszál címmel régizenei dalokat énekel, augusztus 21-én Bodnár Szilvia reneszánsz énekeket szólaltat meg. A Skanzen portáit vándormuzsikus járja, aki közös éneklésre invitálja majd az érdeklődőket.

A hosszú hétvégén a Mándoki görögkatolikus templom is látogatható lesz, valamint Amikor minden más lett – Élet a nagy háború alatt és után címmel új időszaki tárlat látható. A kiállítás azokat a háború okozta változásokat mutatja be, amelyek a paraszti életforma átalakulásához vezettek a Kárpát-medencében.

Borítókép: Látogatók a Kisalföld népi építészetét bemutató épületeknél az ötvenkét éve megnyitott Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén 2019. június 1-jén. Balra a Szilsárkányból származó kovácsműhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában