visszacsábítják a nézőket

2020.07.04. 18:10

Júliusban tartják meg a 7. Vertigo Filmhetet

Huszonnégy nemzetközi és magyar film – közülük négy az országos premier előtt – lesz látható a 7. Vertigo Filmhét során július 22-29. között a budapesti Puskin moziban és öt vidéki filmszínházban.

Az esemény küldetése a több hónapos járványidőszak után az, hogy ismét megszerettesse a közönséggel a mozizás közösségi élményét és válogatott programmal csábítsa vissza a nézőket a moziba – áll a szervezők közleményben.

A Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében meghirdetett vetítéssorozat alatt a Puskin moziban hétköznaponként három, szombaton és vasárnap pedig négy-négy art- és sikerfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmterméséből.

A Vertigo Filmhét vetítéseinek vidéken a pécsi Apolló mozi, a miskolci Művészetek Háza, a szegedi Belvárosi Mozi, a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház, valamint a szolnoki TISZApART mozi ad otthont.

A szervezők hangsúlyozták, arra törekedtek, hogy a 7. Vertigo Filmhéten mindenki találhasson számára érdekes alkotást: lesz angol kosztümös történelmi film, dán és német vígjátékok, angol és amerikai fekete komédiák, francia és belga drámák; de magyar animációs mesefilm, Oscar-díjas filmek és számos fesztiválkedvenc is szerepel az idei programban.

Nyitófilmként július 22-én Koreeda Hirokazu francia családi drámája, Az igazság tekinthető meg, az országos premier előtt hetekkel, Catherine Deneuve, Juliette Binoche és Ethan Hawke főszereplésével.

Az igazság mellett premier előtt látható a filmhéten a megtörtént eseményeket feldolgozó dán dráma, a Daniel, A herceg utazása című francia animációs film, továbbá a többszörös díjnyertes francia családi dráma, az Eva Green és Matt Dillon főszereplésével készült Ígérem, hogy visszatérek is.

Másnap az angol filmek kedvelőit várja a Vertigo Ken Loach legújabb filmjével, a Bérgyilkost fogadtam című fekete komédiával és a Judy Garland életéről szóló Judy-val, melynek címszerepért Renée Zellweger elnyerte második Oscar-díját.

Július 24-én a skandináv filmek kerülnek középpontba, szombaton „magyar napot” tart a fesztivál, amely vasárnap frankofón filmeket tűz műsorra.

Július 26. az amerikai függetlenek napja lesz, másnap thrillerek következnek, majd a zárónap a német filmeké.

A filmhétre a belépőjegyek egységesen 990 forintos, kedvezményes áron kaphatók, a premier előtti vetítésekre a jegyár 1600 forint. A jegyelővétel július 1-jén kezdődik a Puskin mozi pénztárában és weboldalán. A teljes program a https://vertigomedia.hu honlapon tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában