Lehetőség van előzetes helyfoglalásra

2020.06.16. 13:54

Újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár

Keddtől újra fogadja olvasóit az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a létszámkorlátozás miatt lehetőség van előzetes helyfoglalásra.

Forrás: Shutterstock

A megfelelő távolságtartási szabályok megtartása érdekében a könyvtárban egyszerre 50 főt fogadnak,

ezért megnyitják az előzetes helyfoglalás lehetőségét, ezzel biztosítva a helyet a konkrét időpontra érkező olvasók számára közölte az intézmény kedden.

A foglalást a tervezett látogatást megelőző napon, e-mailben szükséges jelezni az [email protected], a Könyvtártudományi Szakkönyvtár esetében pedig a [email protected] címen.

Az általános olvasóteremben és a Könyvtártudományi Szakkönyvtárban egymástól biztonságos távolságban alakítottak ki egyéni olvasói helyeket, a visszaadott raktári dokumentumok 72 órás karanténba kerülnek.

A maszk használata az olvasói terekben kötelező, az épületben való tartózkodás időtartama alatt pedig ajánlott.

A főbejárathoz érintésmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeztek ki. Az olvasói terek használatában bevezetett változások az intézmény honlapján olvashatók.

A bibliotéka általános olvasóterme és a Könyvtártudományi Szakkönyvtár további intézkedésig keddtől péntekig 10 és 17 óra között tart nyitva. Több mint 10 millió dokumentum, 40 ezer kötetes szabadpolcos állomány és 400 ezer évfolyamnyi hírlapgyűjtemény várja ismét a nemzeti könyvtárba látogatókat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában