a művészet ereje

2020.06.27. 17:10

Kulturális programokért utazzon a Mátrába!

Klasszikus és népzenei koncertekkel, szakvezetéses erdei sétákkal és sportprogramokkal is várja az érdeklődőket július 4. és 12. között a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozata.

A szervező Muzsikál az Erdő Alapítvány közleménye szerint a programok a Mátra erdőségeiben valósulnak meg, július 4-én Gyöngyöspatán, másnap Kékestetőn, majd Abasáron, Szurdokpüspökiben, Mátrakeresztesen, Taron, Gyöngyöstarjánban, Füleken és Eresztvényben.

A programkínálatban klasszikus- és népzenei koncertek, szakvezetéses erdei séták, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, erdei sportrendezvények, helyi ételeket kínáló falusi vendéglátás, gyermekprogramok, fenntartható gazdálkodási bemutató, valamint a helyi termékek, helyi értékek bemutatása is szerepel.

A rendezvénysorozat fontos eleme a koncerteket követő kötetlen beszélgetés.

Gyöngyöspatán mások mellett Szalóki Ági és zenekara, az Egri Szimfonikus Zenekar és a Muzsikás Együttes, Kékestetőn a Talamba ütőegyüttes, a Duna Művészegyüttes, a Corpus Harsona Quartett és Szokolay Dongó Balázs, Abasáron az Alföld Quartett, Horgas Eszter fuvolaművész és a Dobroda Zenekar, Szurdokpüspökiben a Zenthe Ferenc Színház, valamint Pál István Szalonna és bandája lép fel. Mátrakeresztesen a Palota Rézfúvós Quintett, Csík János és a Mezzo, július 9-én a Zoord és a Fonó Zenekar, Taron a Monarchia Szimfonikus Zenekar és a Misztrál Együttes ad koncertet. Füleken Demeniv Mihály és Tálas Áron, a File Banda, a Foncsik Énekegyüttes, a Jánosík Gyermek Néptáncegyüttes és a Cimbaliband lép színpadra, az utolsó nap Palya Bea és Szokolay Dongó Balázs mellett a Dűvő Zenekart is hallhatja a közönség.

A szervezők 3 kategóriában – fotó, irodalom és gyermekrajz – hirdettek pályázatot, amelynek eredményeit a Mátrai Művészeti Napokon hirdetik ki. Gyöngyöspatán a rendezvény nyitó napján felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás plakettjét is. A Muzsikál az erdő a határon túlra is ellátogat, júliusban a felvidéki Fülekre, a Gyula térségében szerveződő szeptemberi programmal pedig a Partiumba. A rendezvény célja az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában